Literatura

Perełka (wiersz)

Paweł "Brodi" Rogoziński


Tak wiele myśli, a tak mało słów,
Wszystko wciąż krąży wokół mnie
I nie widzę już nic...
Jestem ślepy... Zamykam oczy
I kreślę Twój wizerunek...
Oczyma wyobraźni widzę tę chwilę,
Gdy delikatnie pieszczę Twoje dłonie
I spoglądam w lazurową toń oceanu.
Poprawiam Twoje włosy i muskam dłonią Twoją twarz,
By po chwili poczuć
Słodycz Twych ust...
Przytulam Cię mocno i chciałbym
By ta chwila trwała wiecznie...
Gdy jesteś blisko mnie
Czuję się bezpieczny i spokojny.
Jesteś moją przystanią i falochronem,
Moją oazą, do której zawsze mogę powrócić,
Gdy jest mi źle.
Być może Cię ranię,
Ale proszę, wybacz,
Bo czynię to nieświadomie
Gdyż żyję w ciągłej niepewności,
Co przyniesie mi jutro...
Może zasnę i już więcej Cię nie ujrzę,
Choć nawet nie wiesz,
Jak bardzo tego pragnę.
Nawet teraz, w tej chwili kłębią się myśli
I zastanawiam się
Gdzie jesteś i co robisz,
Czy jesteś szczęśliwa,
Czy też płaczesz samotna.
Ale nawet gdy płaczesz,
Kocham każdą Twoją łzę,
Bo każda z nich
Jest dla mnie niczym perła
I pragnę nosić je wszystkie w swoim sercu,
Jak najcenniejszy skarb.
Bo moje serce, jest jak piękny kwiat,
Który potrafi docenić tylko prawdziwy esteta
I tylko on umie się z nim obchodzić właściwie.
Bądź nim, a zakwitnie najpiękniej...
...I tylko dla Ciebie.

Dedicated to: Monika


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

Mgła
Paweł "Brodi" Rogoziński
Świat
Paweł "Brodi" Rogoziński
Przebudzenie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zaopiekuj się mną...
Paweł "Brodi" Rogoziński
Cisza
Paweł "Brodi" Rogoziński
Wyznanie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zrozumienie
Paweł "Brodi" Rogoziński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca