Literatura

list (wiersz)

souler

list antyoptymistyczny
więc siedzisz i myślisz co ze mną zrobić
dziewczyno z różą w ręku,
smak nadziei na ustach twoich
w więzieniu naiwności
dziewczyno z getta szczęśliwców,
grasz w karty z Bogiem
o nowe życie dla kogoś kto leży w grobie
dziewczyno z kokardką na głowie,
próbujesz uwierzyć, ale nie możesz
bo piekło to kraj, w którym nigdy nie byłaś
    dziewczyno z zamkniętymi oczyma.

słaby 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 12 listopada 2000

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca