Literatura

Pragnienie (wiersz)

Paweł "Brodi" Rogoziński


Szepcę Twe piękne imię
I pragnę...
Zamknąć Cię w swych dłoniach
I przytulić mocno do piersi
Pragnę...
Budzić się przy Tobie
Każdego ranka
Pragnę...
Mówić Ci
Jak wiele dla mnie znaczysz
Pragnę...
Być Twym cieniem
I być zawsze przy Tobie
Pragnę...
Kochać Cię do końca
Do ostatniego swego tchnienia
Pragnę...
Obejmować Cię
I całować do utraty tchu
A miast tego ludzie źli
Czynią mój świat grobem
I grzebią mnie w nim za życia
A ja tylko pragnę...
Kochać i być kochanym
Więc sama powiedz:
"Czy to zbyt wiele?"

Dedicated to: Ewa


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

Mgła
Paweł "Brodi" Rogoziński
Świat
Paweł "Brodi" Rogoziński
Przebudzenie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zaopiekuj się mną...
Paweł "Brodi" Rogoziński
Cisza
Paweł "Brodi" Rogoziński
Wyznanie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zrozumienie
Paweł "Brodi" Rogoziński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca