Literatura

w chowanego (wiersz)

Agat

Kryj się! Nadchodzi Bóg
ma zapach jaśminu i niebieskie oczy
i słodko-kwaśną minę, i ironię we włosach
i ubrany jest w powietrze.

Idzie w Twoją stronę, o nieszczęsny!
zagląda przez żołądek do serca
(o ile można nim nazwać dwa uczucia
na Krzyż)

Wyskakuję z ukrycia,
śmieję mu się prosto w oczy

zrozumiał aluzję, odchodzi.
Wyjdź stamtąd
i uwierz


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 15 sierpnia 2008 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca