Literatura

nienazwane 2 (wiersz)

nF

przepraszam ale w naszym seksie
w nasze miłości powściągliwości
w naszym jedwabiu którym obciągnęliśmy ciała
i któremu kazaliśmy spływać z myśli i ścian
w naszym seksie było coś więcej
niż wspólny orgazm oprawiony w antyramę
twojego spełnienia czy myślisz
że oddech spływający z warg twoich
nie pomylony został w świętych pismach
i w świętych księgach czy ktoś nie wziął go
za zbawienie za zatracenie
za wewnętrzne kręgi piekieł
gdzie rozżarzone węgle wtykają w intymne miejsca
w toalety na dworcach przebieralnie wybucha pożar
biegają i błagają o spokój gdzie zaspokojenie
które wchodzi w ciebie głębiej
dotyka językiem migdałków tchawicy
aż zatka płuca zakrztusi
i serca twojego dotknie
moja miła aż mój język
znów dotknie twojego serca


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
estel
estel 8 września 2008, 11:46
Non, literówkę masz w drugim wersie.
Moim zdaniem najlepszy z nienazwanych - długi ten cykl będzie? Podoba mi się styl na tłumaczenie i niesamowita dynamika tekstu, a już najbardziej chwytają za serce (sic!) trzy końcowe wersy.
urughai
urughai 8 września 2008, 12:06
Dla mnie jak........................po grudzie
Marek Dunat
Marek Dunat 8 września 2008, 16:37
estelko ? co się Tobie tak podoba ? to mój , moja , Twoja , Twój ? - fuj ! ,, dotyka językiem migdałków tchawicy,, .., śledziony, wyrostka, jajników.... :/ .
nic , a nic tu po mnie.
Michał Domagalski
Michał Domagalski 10 września 2008, 18:38
Ja mam wrażenie sztuczności. Ubierania czegoś, co jakby powiedzieć wprost, byłoby banałem, który trzeba by wyrzucić.
Albo:
Ja mam wrażenie, że nic tu po mnie.
przysłano: 8 września 2008 (historia)

Inne teksty autora

jesteś pełna
nonFelix
po przebudzeniu
nonFelix
wyjdź na ludzi
nonFelix
nienie
nonFelix
yass
nonFelix
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca