Literatura

nienazwane 3 (wiersz)

nF

z całym szacunkiem dla cieni
dla których sen jest koniecznością
i z konieczności wchodzą w nasze usta palce
opętują nasze umysły penisy
zaprzątają swoją obecnością
rozmieniają na drobne historie
na inne wątki plotą możliwe
happy endy wołają o chwilę rozsądku
o cały świat oparty na racjonalnej myśli
która śni się złowieszczo
w popołudniowych drzemkach
w naprężonych przyśnieniach
wyśnieniach wysiłkach myśli przyśni
się wreszcie nareszcie sen o wszystkim
się ziści i zmusi swą cześć zawsze oddawać
na hejnał


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
urughai
urughai 11 września 2008, 07:15
Nie-no Felek......................a Tobie co..?
Marek Dunat
Marek Dunat 12 września 2008, 09:30
głodnemu chleb na myśli, przydrzemie i już wyśni.
a tak poważnie. na Twoim miejscu wykorzystałbym kilka fraz, jak choćby ,,cześć zawsze oddawać
na hejnał,, w jakims uzasadnionym wierszu . to tutaj nie dla mnie.
ew
ew 12 września 2008, 10:36
w popołudniowych drzemkach
w naprężonych przyśnieniach
wyśnieniach wysiłkach myśli przyśni
się wreszcie nareszcie sen o wszystkim
się ziści i zmusi swą cześć zawsze oddawać
na hejnał
- to jest kawałek, który mógłby obronić wiersz, który właściwie za cały wiersz mógłby robić, ale ten kawałek jest mniejszą częścią całości, Felixie..
przysłano: 10 września 2008 (historia)

Inne teksty autora

jesteś pełna
nonFelix
po przebudzeniu
nonFelix
wyjdź na ludzi
nonFelix
nienie
nonFelix
yass
nonFelix
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca