Literatura

Miętowy (wiersz)

smith


mój dom stoi na bagnie
oczy wypatrują wojny
jestem schronieniem

żalem

i pustką
płaczem i rzeźbą
nie cierpię konania pod wierzbą
słońcem i strachem

życie jest wczoraj

a było wciągnięte na pal
i stanowiło widowisko
i cieszyło się śmiercią
i było niczym
i krwawiło
i bolało

spłonęło i było

ciemnością przylatującą na skrzydle gapia
i więźniem ciała skomleniem gwałtu
znikaniem planet i walką

ostatni

okruch pamięci i świadomości


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
joan
joan 29 września 2008, 09:14
popraw literówki
rzezbą - rzeźbą
więzniem - więźniem
smith
smith 29 września 2008, 13:44
Moja klawiatura niedomaga. Niestety niewiele poradzę...
joan
joan 29 września 2008, 20:06
napisz maila do opiekunów na pewno pomogą
pozdrawiam
Marek Dunat
Marek Dunat 29 września 2008, 23:19
, ź,, robi sie naciskajac ,,alt,, i ,,x,, na klawiaturze.
Michał Domagalski
Michał Domagalski 30 września 2008, 15:40
Jest to zapewne tekst, który jest osobisty na sposób nie przekonujący mnie jako czytelnika. Za to budowa całości. Pewne zabiegi - wprowadzane chyba świadomie - pozwalają myśleć, że autor potrafi. Więc - siląc się na obiektywizm - mówię: tak.
Marek Dunat
Marek Dunat 30 września 2008, 20:41
i ja też powiem : warunkowo tak .
smith
smith 3 pazdziernika 2008, 19:39
alt i x - ź rzeczywiście działa...
przysłano: 29 września 2008 (historia)

Inne teksty autora

Miasto
smith
Emma
smith
Artentia
smith

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca