Literatura

Czas (wiersz)

Goobie


Pędzisz, szybko, jeszcze szybciej
Czas przecieka między palcami
Musisz go dogonić; zdążysz (!?!)
Nigdy... Nigdy nie zdążysz
Bo czas ma w sobie tę właściwość
Że im więcej go potrzebujesz
Tym szybciej "leci"
Im bardziej się spieszysz
Tym mniej czasu Tobie zostanie
Im więcej masz w planie
Tym mniej zrealizujesz.
Nie próbuj go dogonić,
Nie próbuj się odnaleźć
W tym nowym czasu formacie
Czas - pojęcie względne
Każda sekunda inną ma długość
Zależnie od tego co robisz...
Niezależnie od tego co robisz...

01.11.1998 Poznań
10:54 "Goobie"



słaby 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

Adnotacja...
Goobie
Chwile...
Goobie
Motto
Goobie
Niestety ?
Goobie
Nie warto
Goobie
Przyjaciel
Goobie
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca