Literatura

skreślony (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

"wytrzymać to co nie do wytrzymania-to jest właśnie wytrzymałość"J.Trznadel

ktoś nie zadzwonił pierwszy

bo głupi bo niełatwo

a teraz pośród wierszy

rozszczepia czarne światło

 

ktoś nie odebrał drugi

bo późno bo zapiekło

a teraz ściera smugi

aż łzy po palcach ciekną

 

ktoś kogoś lecz osobno

spędzają noce z powiek

ona nadziei godna

a on wciąż prawie człowiek

 

 

śmierć się na głowie jeży

stoi a jednak tyka

widać można już nie żyć

i jeszcze wciąż oddychać

 


wyśmienity 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Anna Nawrocka
Anna Nawrocka 21 pazdziernika 2008, 22:49
za przesłanie. zastanawiałam się nad ostatnim już. ale tylko przez chwilkę. powiem tyle - zabolało...
Wena
Wena 22 pazdziernika 2008, 19:56
nno, to jestem :D
bo pewnie czekasz na ten komentarz -
- jest lepiej, a nawet dobrze.

pozdrawiam ślicznie :)
tussilago 23 pazdziernika 2008, 10:10
podoba mi się, trafia, niepokoi
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 23 pazdziernika 2008, 10:32
Ech, Grzesiek. : )
przysłano: 21 pazdziernika 2008 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca