Literatura

ilo razowy (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

kiedy bywałem jeszcze

świadomie stawiałem na twoim

bez niepotrzebnych streszczeń

i bez zbędnych rozdwojeń

 

a jednak włosy na czworo

a babka na dwoje nie więcej

od niedawna wiadomo

cisza za długie ma ręce

 

dzieli dokładniej od krzyku

płynie żeglarzem i sterem

nie ma poprawnych wyników

jeśli dzielnik jest zerem

 

kiedy bywałem przy sobie

mnożyłem wciąż dodawałem

a teraz z ciszą po słowie

dzielimy się sobą wytrwale

 

 


dobry+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 27 pazdziernika 2008, 20:00
mam problem z puentą:(( w pierwotnej wersji było : dzielimy czas na portale
no i sam nie wiem :(
Latte
Latte 27 pazdziernika 2008, 20:31
detale nie :) znaczy takie jest moje skromne zdanie
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 27 pazdziernika 2008, 20:53
no to kolejna próba spuentowania myśli nieutulonych
Latte
Latte 27 pazdziernika 2008, 20:54
No i cudnie:)
tussilago 27 pazdziernika 2008, 21:19
Zaczynam Cię wyczekiwać... chociaż nie lubię rymów. Te Twoje jednak niosą wiele czegoś, co gdzieś tam we mnie trafia. I chyba znów Cię ulubię. ;-) A co do puenty, jest dobra, tak myślę.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 27 pazdziernika 2008, 21:33
czuję się doczekany:)
ew
ew 29 pazdziernika 2008, 16:57
Jestem ciekawa kiedy wiersz doczeka się publikacji :)
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 29 pazdziernika 2008, 18:02
może nigdy...
ważne ,że się doczekał paninych odwiedzin:)
Marek Dunat
Marek Dunat 29 pazdziernika 2008, 18:04
no i się doczekał . ;)
przysłano: 27 pazdziernika 2008 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca