Literatura

atrapy (wiersz)

daniel tomczyk

mogłabyś przydarzać się częściej
ale bywa tak jakoś
że nie inaczej

ja na zawołanie jestem jeszcze żywy
i mam ciało

jak na zawołanie ponoć nawet dość sprawne

ale mimo wszystko my się nie stykamy
nie tworzymy krzyża na znak krzyża jego

odchodzimy od zmysłów
i zmyślamy projekcje pięknych światów

zadośćuczyniamy
się sobie wzajemnie


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 22 listopada 2008, 17:42
hmm
Pierwszy wers świetny Danielu.
Zgrzyta mi tu :
"ale mimo wszystko my się nie stykamy" - chyba za dużo literki "m" , na pewno potrzebny Ci w tym wersie zaimek?
daniel tomczyk
daniel tomczyk 22 listopada 2008, 19:36
nie wiem
nie lubie się nad tym wszystkim tak rozckliwiać
po prostu piszę
może masz racje
Michał Domagalski
Michał Domagalski 23 listopada 2008, 12:54
A może nie tyle rozckliwiać się, co po prostu przysiąść. Mnie się tam nagromadzenie "m" akurat podoba. Poza tym jest tu też kilka innych ciekawych miejsc:

"nie tworzymy krzyża na znak krzyża jego"

"ja na zawołanie(...)
"jak na zawołanie"

Dobrze jest.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 23 listopada 2008, 15:40
Atrapy... pięknie mi się kojarzą (tytułem) z poezją młodego, wyłowionego poety Marcina Biesa.

A jeżeli chodzi o ten wiersz, to nie mam się do czego przyczepić. "Dobrze jest".
Łukasz Juszczyk 24 listopada 2008, 08:35
Przyłączam się do opinii że dobrze jest ale nic więcej:)
Jaqint
Jaqint 24 listopada 2008, 12:09
Zawsze lubiłem takie pisanie.
daniel tomczyk
daniel tomczyk 24 listopada 2008, 20:32
ja trochę też chyba
przysłano: 22 listopada 2008 (historia)

Inne teksty autora

widzę/nie widzę
daniel tomczyk
śnieży
daniel tomczyk
[...]
daniel tomczyk
[przekobiecanie]
daniel tomczyk
głoszę
daniel tomczyk
[z rozmów]
daniel tomczyk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca