Literatura

przejściowy (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

z poezją jest jak z poetami

długo się wiatrem nastrajają

a potem szepcąc między nami

patrzą jak inni sobie grają

 

może gitara strojna w kamień

a może skrzypki w głupich kleszczach 

jeśli się wiara na pół złamie

nie ma zaczynaj nie ma przestań

 

jest tylko dzisiaj tu i teraz

jest tylko uśmiech organisty

bo przecież życie nie wybiera

dni co nie doszły

a już przyszły


wyśmienity 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 23 listopada 2008, 21:12
nie wiem czemu nie można zmienić.....:(((
w drugiej miało być
a może skrzypki w głupich kleszczach
i o to proszę moderatorów:)
estel
estel 23 listopada 2008, 21:21
Nareperowane. :)

Prawdę rzeczesz, Grześ. Za ostatnią strofkę mogę dać się strzelać. Życie nie wybiera... taki determinizm. Wcześniejsze strofki to taki przedśpiew do prawdy.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 24 listopada 2008, 08:18
a gdyby tak jeszcze wierę na wiarę zmienić?
się da?
ew
ew 24 listopada 2008, 09:53
z poetą jak z poezją bywa
łatwo nastraja się na demol
między na poza tak przegrywa
jakby miał moc i całą niemoc
nie dziś nie tutaj i nie teraz
zabiera w bycie i w bywanie
dopóki jeszcze gra kapela
można zatańczyć głupi taniec
Marek Dunat
Marek Dunat 24 listopada 2008, 14:45
:) nie ma zaczynaj , nie ma przestań
przysłano: 23 listopada 2008 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca