Literatura

Ptaki (wiersz)

Goobie


Są gdzieś z boku, stoją obok
Nikt nie pyta co tu robią
Mają swoje własne cele
Cały tydzień to niedziele
Niezależni są jak ptaki
Nikt nie mówi im co robić
Są samotni, są nieznani
Są po prostu zapomniani

Nie mają celu ani przyszłości
Nie mają nadzieji, żadnych wątpliwości
Oni nie żyją, oni egzystują
W Twojej piwnicy schronienie znajdują
Nikomu nie szkodzą, jednak przeszkadzają
Nikogo nie krzywdzą a są przepędzani
Kiedy odchodzą, odchodzą na zawsze
Nie zrozumiani, samotni
Jak ptaki...

29.09.1998 Poznań
"Goobie"



niczego sobie– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

Adnotacja...
Goobie
Chwile...
Goobie
Czas
Goobie
Motto
Goobie
Niestety ?
Goobie
Nie warto
Goobie
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca