Literatura

MÓJ ADWENT (wiersz)

Wiesław Janusz Mikulski

Wiesław Janusz Mikulski
            (ur.1959)

 

 

 

                                                 z cyklu „W ramionach wiatru"

 


            MÓJ  ADWENT

 

jeszcze tyle we włosach jest wiatru
jeszcze tyle śpiewu ptaków
szumu drzew
jeszcze tyle słów
opadłych ..

 

jeszcze tyle ciszy i tęsknot
tyle niespełnień
na mapie życia
tak ciągle
niepewnej ...

 

i zieleni zieleni
we mnie Twojej tyle
że cały świat
płonie miłością
Tobą płonie ...

 

                                  Ostrołęka, 1 grudnia 2008 roku

 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 2 grudnia 2008, 08:45
za pierwszy wers w kontekście zdjęcia
ew
ew 2 grudnia 2008, 11:11
Domnul !!
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 2 grudnia 2008, 15:24
no co....
przysłano: 2 grudnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

*** zapakowałem słowa / w kufer ciszy
Wiesław Janusz Mikulski
ŻYCIE (II)
Wiesław Janusz Mikulski
*** czas tak bardzo / wieje chłodem
Wiesław Janusz Mikulski
CZAS JAK MUR
Wiesław Janusz Mikulski
TAK DZISIAJ JEST
Wiesław Janusz Mikulski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca