Literatura

Teraz rozumiem... (wiersz)

Goobie


Czy macie pojęcie o tym co sie dzieje
Czy rozumiecie każdy moment życia
Czy odkryliście już taką prawdę
Że tu nie wszystko jest do zdobycia...

Nagle spostrzegłem - są takie rzeczy
Które lepiej zostawić, odłożyć
Życie też wiecznym szczęściem nie grzeszy
Czasami lepiej jest się położyć.

Położyć, nie poddać - to jest różnica
Poczekać aż wszystko się uspokoi
Wtedy załatwić sprawę po cichu
Załatwić wtedy gdy najmniej boli.

Kiedyś myślałem, że jest inaczej
Chciałem załatwić wszystko od ręki
Teraz myślę - jeszcze nie dorosłem
Nie rozumiałem bardzo ważnej rzeczy

Dążyłem po trupach do swego celu
Nie widząc, że to często kaleczy...
Temu, że czasem warto poczekać
Chyba nikt dzisiaj już nie zaprzeczy

14.03.1999 Poznań
8:26 "Goobie"



Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

Adnotacja...
Goobie
Chwile...
Goobie
Czas
Goobie
Motto
Goobie
Niestety ?
Goobie
Nie warto
Goobie
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca