Literatura

Noc (wiersz)

Rataj

Noc jest cichym zabójcą
karetką pędzącą na sygnale
łamanych kości pociągiem pośpiesznym

 

Noc jest cichą rozpaczą
lękiem skulonym w kropli
szaleństwa ponad torami

 

Noc jest cichym olśnieniem
kolejnym krokiem naprzód
w stronę zakończenia...

 

Kraków, 10 XII 2008

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Michał Domagalski
Michał Domagalski 11 grudnia 2008, 11:02
Jak dla manie nazbyt przeciętnie. Ale może pójść.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 11 grudnia 2008, 11:15
A mnie kompletnie nic nie wzruszyło. Beznamiętny tekst, słaby, do przeczytania i zapomnienia.
Marek Dunat
Marek Dunat 12 grudnia 2008, 15:40
i ja nic nie skorzystałem na przeczytaniu . nawet puenta błedna i nielogiczna.
przysłano: 10 grudnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

Dzwony
Rataj
Hydra
Rataj
Stacja
Rataj
Butelka
Rataj
dzień++
Rataj

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca