Literatura

gałązki gruszy /bezlistnie/ (wiersz)

nancy punkt

 

 

słomką dzieloną na cztery zaczarowałeś świat
dwojga oczu. lśniące zachwytem we wnętrzu
połówki bańki mydlanej wypatrywały płatków.
a z nieba padał deszcz. dziwna to była zima.

wytarta cerata za magicznym dotknięciem
suchego źdźbła /nauczyłeś wybierać najlepsze/
stawała się Grenlandią, gdzie w mydlanym igloo
wyobraźnia płatała figle skośnookim Eskimosom.

w grudniowym sadzie ukradkiem krasiłeś
jabłkami bezlistne gałązki gruszy. czerwieniały
radośnie pucułowate buzie sześciolatków.
zabłąkany uśmiech echem wspomnień powraca.

/dziadku/

 

 

 

17.12.2008


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 18 grudnia 2008, 17:16
nancy, chyba takie masło maślane trochę wyszło z tymi figlami :
wyobraźnia płatała figle skośnookim Eskimosom.
w grudniowym sadzie płatając figle krasiłeś
Anna Nawrocka
Anna Nawrocka 18 grudnia 2008, 20:35
wiem, ew, wiem! wyszło a ja przeoczyłam. i fatalnie się z tym czuję.
dziękuję za czujnośc. przemyślę wrócę i poprawię :)
Anna Nawrocka
Anna Nawrocka 19 grudnia 2008, 21:45
poprawiłam
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 20 grudnia 2008, 12:41
Ej, nie podoba mi się. Zawiły, długie, rozwlekłe zdania, za dużo metafor dopełniaczowych. To nie robi dobrze wierszowi.
Marek Dunat
Marek Dunat 20 grudnia 2008, 13:01
ja przepraszam , ja też jestem zawiedzony. ja oczekuję od nancy fajnych wierszyków, przemyslanych . ten nie jest.
Anna Nawrocka
Anna Nawrocka 20 grudnia 2008, 17:45
stawiacie mi poprzeczkę :) wysoko! to dobrze :)
tutaj mam taką bardziej próbę zachowania w ulotnej pamięci kilku wspomnień
co mam zrobic jak wena zimuje?
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 17 grudnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

twist
Anna Nawrocka
tak.tyka.nie
Anna Nawrocka
podwieczorek**
Anna Nawrocka
podwieczorek*
Anna Nawrocka
osiem
Anna Nawrocka
szaked
Anna Nawrocka
droga
Anna Nawrocka
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca