Literatura

wrona ciemne ma pałace (wiersz)

BABUna25

jestem szeptem

gdy otwierasz oczy

bezsennym wrzaskiem

kiedy próbujesz je domknąć

 

kru kru kra

jestem sobie wrona zła

kru kru kra

jestem wrona zła

 

ciało błyskiem oplątane

w porannym uśmiechu cienia

wielbi zmysły  rozbujane

mocą swego nieistnienia

kru kru kra

jestem wrona zła

jam jest alfą i obelgą

narkotykiem i butelką

śnieniem płaczem zmazą nocną

i zasrajką wielkanocną

dlaczego nie dostrzegasz

że jestem łabędziem

czy dlatego że rejestrujesz świat czarno białym filmem

i widzisz we mnie nic więcej nadzwyczajnego

jak szarą przerośniętą wronę

kru kru kra

kiedy wchodzisz między wrony musisz krakać tak jak one

 

 

jestem łabędziem

 

...


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
3EYE
3EYE 2 pazdziernika 2015, 00:40
wyśmienity
przysłano: 26 grudnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca