Literatura

Sens (wiersz)

Czarnula

 

Czas delikatnie obracany w palcach

Mijające,może ostatnie,chwile

Zmiany niezauważalne

Widziane z perspektywy czasu

 

Przemijamy

Z uśmiechem na twarz

Nie zastanawiając się nad życiem

Z blaskiem w oku

Odchodzimy

 

Może refleksja nad dzisiejszym dniem?

Jakieś zastanowienie nad jutrzejszym?

Może chwila przerwy w biegu?

Chociaż zegar wciąż tyka

 

Zatrzymajmy się!

Pomyślmy po co żyjemy

Zacznijmy biec do celu


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Tomasz
Tomasz 28 grudnia 2008, 20:50
wiersz przy którym nie warto sie zatrzymać...
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 29 grudnia 2008, 13:31
I trudno nie przystać za Tomaszem.
ew
ew 29 grudnia 2008, 16:05
Interpunkcja w pierwszej strofie zastosowana błędnie, potem przemyślenia , zupełnie nieodkrywcze i zapisane bez żadnego składu- takie mam wrażenie. Patrz : piszesz o delikatności , przemijaniu, refleksjach - i to wszystko wycisza czytelnika, a potem nagle krzyczysz 'zatrzymajmy się' - nie obawiasz się, że czytelnik wyrwany z zadumy wykrzyknikiem zawału dostać może. Przemyśl.
przysłano: 28 grudnia 2008 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca