Literatura

Okolice księżyca (wiersz)

Łukasz Radwaniak

 

okolice księżyca

jednostka astronomiczna od

rzut beretem znaczy

 

noc rozkwita

 

sny

marzenia

roszczenia

pretensje

o pensje

 

sny bez REM

bo pełnia

 

wszystko otulone

fantastycznym kocem

w czarno-różowe owieczki

 

normalny romantyzm

sztych samotności

nieszczęśliwe miłości

 

bo miesiąc przyświeca

a jawory szumią

 

całość banalna

statystycznie realna

 

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
3EYE
3EYE 14 stycznia 2009, 15:21
dziwnie ciekawy nawet, trochę się źle zapisało, ale to nic ktoś naprawi ^^
3EYE
3EYE 14 stycznia 2009, 16:00
o i już ^^
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 14 stycznia 2009, 20:58
samotności - miłości
banalna - realna

nie podobają mi się te rymy. ale ogólnie rzecz biorąc, jakby się zastanowić nad całością to sens tu jest. minimalistycznie, treść pozornie skondensowana... ja bym powiedziała raczej, że forma skondensowana, a treści to dużo, ale ważny jest udział czytelnika.
Łukasz Radwaniak
Łukasz Radwaniak 15 stycznia 2009, 14:48
Dzięki, wiersz o banale i kiczu, toteż rymy takie:)
Michał Domagalski
Michał Domagalski 16 stycznia 2009, 19:19
O banale, ale jednak równie banalnie. Jak dla mnie: nie!
przysłano: 14 stycznia 2009 (historia)

Inne teksty autora

Fraszka erotyczna
Łukasz Radwaniak
Wanda
Łukasz Radwaniak
Korona Kukuczki
Łukasz Radwaniak
Rodzinna łyżka dziegciu
Łukasz Radwaniak
Kinga
Łukasz Radwaniak
Powrót Persefony II
Łukasz Radwaniak
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca