Literatura

Smutek Życia (wiersz)

Galathea

[ból spadających rozdartej duszy łez - Skc]
Jak gorzko smakuje smutek rozstania
gdy serce otula wstęga samotności...
Mam już dosyć tego udawania
życia, umierania bez miłości...

Świat przytłacza mnie nadmiarem wydarzeń...
Nie pomaga mojej duszy już nic...
Nawet ucieczka do krainy marzeń...
Pozostaje wybór: żyć?

Nie chcę nawet myśleć, co przyniesie kolejny dzień
troski udręki, zabawę, a potem śmierć...
Kładę się do łóżka i nie chcę się już obudzić,

A jednak budzę się, wszystko wciąż szare, ponure
deszcz pada rozbijając swą siłą moje sny...
Nigdy już nie uwierzę w miłość - to bzdura,

Przyjaciele wciąż omijają mój grób
W którym pochowano moją lepszą część
Choć ona jedna zadała sobie ten trud
by mnie z tego świata znieść...


niczego sobie 13 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 7 grudnia 2000

Inne teksty autora

W cieniu
beezle
Lock
-
reklama
Galathea
Bezlad
Galathea
Spacer
Galathea
Spełnienie
Galathea
Czarna rozpacz
Galathea

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca