Literatura

...Taki gość jak ja (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

choć w brodzie kwitną przymrozki

nic nie jest jeszcze za ciasne

do dupy panie Rynkowski

do dupy z takim toastem


 

zeszło ze mnie powietrze
jak ludzie schodzą mi z życia
w kwestii pisania wierszy
zmieściłem się w akapicie

czas się wygolił na łyso
mury runęły i stoją
wielbłądy dzikim budrysom
gwiazdy szalonym kowbojom

samotnym puste okienko
ułanom przegrany wrzesień
a mi zostało pod ręką
pisanie na marginesie

i dobrze mi tu i cicho
gwiazdy rozbłysły i zgasły
nie wznoście za mnie kielichów
tym bardziej durnych toastów


wyśmienity 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
agasand
agasand 22 lutego 2009, 20:46
i wyszlo na dobre :)
estel
estel 22 lutego 2009, 20:49
Ech, gościu.
estel
estel 22 lutego 2009, 20:50
Tylko te jaja z tytułu wymień. :)
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 22 lutego 2009, 20:53
"i dobrze mi tu i cicho" - jak długo jeszcze?
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 22 lutego 2009, 21:15
maruda! nie jesteś żaden margines wierszowy. może i rymowane schodzą na dalszy plan, ale weź się zastanów jaką ty furorę robisz w każdym miejscu.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 22 lutego 2009, 21:35
rzeczywiście z tytułu wyszły jaja:(
Domnulu... aż do następnego razu!
oranżadówna
zawsze byłem drugi: na sto metrów-drugi, w nauce drugi,w pierwszej kobiecie-drugi(?)
i rymowane też drugie:(( się zgorzkniały robie nie marudny:(
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 22 lutego 2009, 22:13
marudny jesteś i tyle!
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 22 lutego 2009, 22:49
urodziłem się marudząc.. i niewiele mnie życie zmieniło:P
Jacek
Jacek 22 lutego 2009, 22:56
nic dodać nic ująć.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 22 lutego 2009, 22:58
dobra, jak foch to foch i nie ma ocen!




:P
zieloneciele
zieloneciele 24 lutego 2009, 10:34
Ty wiesz co ja o tem przemyśliwuję. w sensie treści.
a wiersz jako taki... no właśnie, Wiersz. z perspektywy koleżanki i fanki również ;)
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 24 lutego 2009, 11:30
Myślałem, że o czym innym będzie wiersz... : P
Taki... taki... no smutny!
nied
nied 24 lutego 2009, 19:23
Lepszego memento trudno sobie wyobrazić. Tym razem max :)
przysłano: 22 lutego 2009 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca