Literatura

wiersz interaktywny (wiersz)

nonFelix

którego autor obiecuje uwzględnić wszystkie komntarze czytelników

zaczęło się tak zwyczajnie
trzymałaś mnie za rękę
kiedy okradali monopol
ja się bałem ty się śmiałaś
musieliśmy trzeźwieć paląc papierosy
do białego rana

byłem też przy tobie
gdy wygrałaś nagrodę pocieszenia
i wybielili ci wszystkie zęby
żartowałem że słuchałem
ale mogłaś uśmiechać się
nie tylko do swoich myśli

chyba był jakiś przeskok
choć to tylko jeden wieczór
od przeglądania okładek książek
do kapałem śliną na pośladki
pozwoliłaś żeby wszystko się zmieszało
i powoli spłynęło na podłogę

potem był już tylko czas seksu
zakładaliśmy maski żeby porozmawiać
i zamykaliśmy oczy żeby się kochać
czułem że dość już przywarłem że
całą powierzchnią ciała
pod którą serce ponownie zabiło


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Herszełe z Ostropola
Herszełe z Ostropola 26 lutego 2009, 15:43
Proszę o zastąpienie wiersza poniższym:

zaczęło się tak zwyczajnie
trzymałaś mnie za rękę
kiedy okradali monopol
ja się bałem ty się śmiałem
musieliśmy trzeźwieć paląc papierosy
do białego rana

byłem też przy tobie
gdy wygrałaś nagrodę pocieszenia
i wybielili ci wszystkie zęby
żartowałem że słuchałem
ale mogłaś uśmiechać się
nie tylko do swoich myśli

chyba był jakiś przeskok
choć to tylko jeden wieczór
od przeglądania okładek książek
do kapałem śliną na pośladki
pozwoliłaś żeby wszystko się zmieszało
i powoli spłynęło na podłogę

potem był już tylko czas seksu
zakładaliśmy maski żeby porozmawiać
i zamykaliśmy oczy żeby się kochać
czułem że dość już przywarłem że
całą powierzchnią ciała
pod którą serce ponownie zabiło
Jacek
Jacek 26 lutego 2009, 17:03
'ale mogłaś uśmiechać się
nie tylko do swoich myśli'- od tego mi się podoba nawet...Poza tym ten dwu wers jest dobry.

tak bardzo razi mnie tylko to...

'kiedy okradali monopol
ja się bałem ty się śmiałem'
nF
nF 26 lutego 2009, 17:11
W takim razie proszę o propozycję zmiany.
Michał Domagalski
Michał Domagalski 1 marca 2009, 13:25
Po przeczytaniu zajawki pomyślałem, że skoro wszystkie, to dla eksperymentu można by napisać: "Usuń ten tekst". Ale w sumie... niech se ta jest. Czy faktycznie ma być: ty się śmiałem, może lepiej jednak by było "ty się śmiałaś (eś)" - wersja do wyboru z ewentualnymi innymi konsekwencjami. Albo: zamienić wszystkie czasowniki na formę 1. os, lp. To by było zabawne.
nF
nF 1 marca 2009, 19:19
Usunąłem eufonię.
estel
estel 2 marca 2009, 09:52
Świeży, ja bym go nie ruszała.
przysłano: 26 lutego 2009 (historia)

Inne teksty autora

jesteś pełna
nonFelix
po przebudzeniu
nonFelix
wyjdź na ludzi
nonFelix
nienie
nonFelix
yass
nonFelix
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca