Literatura

bosoniebieska (wiersz)

Bukowski W.

b/d

 

osy na posłaniu

dla ziarnka grochu królewno

z niewyspania


bliżej gdy zawieje do ust

osy na posłaniu w gardle takiej rozmowy


może to dzikość moja a nie płynięcie

krok miarowy


ilekroć schodziłem z Dawidem na polowania Goliatów

to chyba do ciebie biegłem


leciałem kamieniem porównań

porannych z lekka


czystość tego snu, dla prześcieradeł

rozdartych na szmaty, przetarcie okien

 

teraz pamiętam

zapach wosku


( ciągle się gryzie )


 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jacek
Jacek 2 marca 2009, 08:23
znów kluczysz, ale masz taki styl : ) Popatrzmy

'osy na posłaniu'- jak już owijasz wszystko tak skrzętnie w słowa, to tu jest to nachalne zbyt jak dla mnie.

ale już Królewna dobra : )

'może to dzikość moja a nie płynięcie
krok miarowy'- dobrze, że wprowadziłeś miarowość

'ilekroć schodziłem z Dawidem na polowania Goliatów
to chyba do ciebie biegłem'- wydaje mi się, że jeśli już czerpiesz z czegoś, kiedy robisz nawiązania kulturowe czy literackie, to lepiej skupić się na jednym okresie, jednej epoce, czy jednym nurcie myślowym. Inaczej to się gryzie , tak jak tu.

'teraz pamiętam
zapach wosku'- ok : ) sztuczność na tak : ]

nierówny jak dla mnie.
estel
estel 2 marca 2009, 10:00
Zaprawdę, w tym szaleństwie jest metoda!
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 2 marca 2009, 11:21
Powiadam wam, że wiersz ten urzekł mnie.
Bukowski W.
Bukowski W. 2 marca 2009, 20:16
co do epok to nie rozumiem :P , żadnego pomieszania nie widzę. biały nierówny słusznie

ale dziękuje, tym co zajrzeli. ::)
przysłano: 27 lutego 2009 (historia)

Inne teksty autora

połączenia
Bukowski W.
z roku pańskiego
Bukowski W.
osiedle obłoków
Bukowski W.
b/d
Bukowski W.
"..."
Bukowski W.
*** z jesieni
Bukowski W.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca