Literatura

b/d (wiersz)

Bukowski W.

b/d
depresyjny
brzmi dwuznacznie
nie - wypowiedz najlepiej moje ulubione
wszelako
do spostrzeżeń dochodzić i wniosków
ot konstruktywne myślenie
jestem głodny piżmem niesmacznie
zapachu kobiet opium
w oddaleniu dochodzić
no i w zębach rekinich na ostrzu
uniosła głowa nad posłaniem
papieros,dym,kubek i palec
- do kogo dzwoniłaś zeszłej nocy ?
– ale styl Pana staranny,zaraz,zaraz
ubiorę słowa, może wstyd zimna
plamy z win na dywanie, niezłe
wrzucona do studni wchodzisz w wirowanie
moneta na szczęście
i bliżej do wiosny

nie - może aksamit
aksamit na koszuli lepiej
-prosto w bezkres
moneta na szczęście do studni
bliżej wiosny
a to idzie w latach



dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jacek
Jacek 11 marca 2009, 17:12
Druga część dobra. Trudno w przypadku Twojego stylu wskazać błędy, bo trudno wstrzelić się w myśl. Jest tu kilka godnych fraz : )

Za : )
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 13 marca 2009, 10:51
Za. ; )
estel
estel 14 marca 2009, 09:56
Trochę chaos, proponuję na niego w przyszłości uważać, bo co za dużo to niezdrowo. Ale póki co ja też za.
Bukowski W.
Bukowski W. 15 marca 2009, 22:35
chaos d’idées claires :P
przysłano: 11 marca 2009 (historia)

Inne teksty autora

połączenia
Bukowski W.
z roku pańskiego
Bukowski W.
osiedle obłoków
Bukowski W.
"..."
Bukowski W.
bosoniebieska
Bukowski W.
*** z jesieni
Bukowski W.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca