Literatura

Potoki słów (wiersz)

Ichiae Lucsav

5.IX.2000, W-wa
Zalewają mnie potokami słów
Słonych, jak łzy moje
Przez ich śmiech ronione
Miłych tak, jak każda myśl,
Że tak wiele jeszcze wyjdzie mi naprzeciw.
Odejdziemy od starych zwyczajów,
W polu walki stawimy się szybko
O tą wolność, która daje ronić łzy
I pozwala dożyć śmierci złotym rybkom
Bez hojnej pomocy osób trzecich.

słaby 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 10 grudnia 2000

Inne teksty autora

Deszczowa piosenka
Ichiae Lucsav
Fotografia
Ichiae Lucsav
Miniatura z pędem
Ichiae Lucsav
Śmietnik
Ichiae Lucsav
Spojrzenia
Ichiae Lucsav
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca