Literatura

Gorzka Satysfakcja (wiersz)

Said Muslim

i znów coś z warsztatów slamowych. ten mi się podoba bardziej od poprzedniego.

 

Tu przyszło nam się odnaleźć
to nasz pomysł na siebie

Gorzka Satysfakcja

Patrzymy na siebie z zawiścią i
                                        trochę nudą...
tworzymy coraz to nowe bronie zagłady
i urządzamy rzeź winiątek

pozostaje tylko

Gorzka Satysfakcja

Niszczymy się nawzajem w
                            euforycznym pościgu
    za marzeniami.
Miliony umierają za nasz dojazd do pracy

z krwią na rękach pozostaje tylko...

Gorzka Satysfakcja

Meteoryty, tornada i pociski atomowe
codziennie rozbijają się o nasze głowy
niszcząc to co z takim trudem zbudowali
                nasi przodkowie

pozostaje tylko

Gorzka Satysfakcja


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
electricdog
electricdog 22 marca 2009, 14:48
nie jestem pewna tylko samej Gorzkiej Satysfakcji. ale skoro to slam, to mi mimo wszystko bardzo.
bajkonur
bajkonur 22 marca 2009, 16:13
no. też fajne.
napisałbym dłuższą wypowiedź, ale mi się nie chce; P
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 22 marca 2009, 16:46
męczy zapis i wqrwiają wielokropki:((
treść sama w sobie warta prze czytania
Said Muslim
Said Muslim 22 marca 2009, 17:07
tak, układ i wielokropki są bardziej dla mnie, żeby mi się łatwiej na slamie czytało.
Michał Domagalski
Michał Domagalski 24 marca 2009, 23:48
Niemniej w wersji upublicznionej dla innych ten układ, wielokropki i wytłuszczenia można by "skontrolować".
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 26 marca 2009, 10:29
No cóż. Treściowo to nic do zarzucenia mimo wszystko.
przysłano: 22 marca 2009 (historia)

Inne teksty autora

Oczy Oko Oka
Said Muslim
Syn bez matki
Said Muslim
Dekalog : II
Said Muslim
Dekalog : I
Said Muslim
CMYK*
Said Muslim
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca