Literatura

Oczy Oko Oka (wiersz)

Said Muslim

slamowe. moje ulubione

Oczy Oko Oka

Robią się coraz większe, czarniejsze,
nieskończenie doskonałe tak jak wszechświat
Kiedy tak zatapiam się w nie, czuje się
niemal legendarnie. Jak ostatni Atlantydzi.

Oczy Oko Oka

W Pakistanie jest mędrzec, który odgadnie
co trapi Twoją dusze i uzdrowi ją na zawsze,
cena jest niewielka. Jedno Twoje oko.

Oczy Oko Oka

Mama zrobiła rosół, a oka z tłuszczu
wirowały gdy bawiłem się w Lewiatana.
Potem był pogrzeb dziadka i
już nigdy tego nie zrobiłem.


dobry+ 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
bajkonur
bajkonur 23 marca 2009, 00:34
fajne, kurczę.
zwłaszcza strofa z pakistańskim mędrcem.
kurczę no najlepsze ze wszystkich trzech!
Michał Domagalski
Michał Domagalski 23 marca 2009, 10:06
Bardzo. Szczególnie "Oko".
Jacek
Jacek 23 marca 2009, 13:16
wywaliłbym jednak te wielkie bukwy. Dla mnie najlepsza ostatnia. Przez pogrzeb dziadka. Cały zabieg z okiem jest bardzo wieloznaczny i za tę przestrzeń plus. Ja bym nie wytłuszczał, bo odbierasz trochę możliwości czytelnikowi. Tyle z mojej strony. Pozdrawiam.
Said Muslim
Said Muslim 23 marca 2009, 14:38
miło mi że wam się podoba :)

wytłuszczenie znowuż jest trochę bardziej dla mnie, na slam.
a duże litery? lubię duże litery.
Jacek
Jacek 23 marca 2009, 19:39
: ) Swoją drogą, witaj Warszawiaku:D
Said Muslim
Said Muslim 23 marca 2009, 22:42
witam :) ale ja tu od dość dawna jestem, tylko się spotkać okazji nie mieliśmy :)

nawet znam kogoś z Iławy.
Jacek
Jacek 24 marca 2009, 16:18
Tak?:D Może znam?:D
Said Muslim
Said Muslim 24 marca 2009, 19:24
Taka Ize, z tego co pamiętam jest protestantką.
tussilago 25 marca 2009, 16:23
Świetne.
Said Muslim
Said Muslim 25 marca 2009, 18:22
jak się komuś podoba to może zostawi jakiś słupek ? może to zachęci innych do zajrzenia tu :D
tussilago 25 marca 2009, 20:27
zawierz raczej komentarzom, słupki bywają oportunistyczne...
ew
ew 26 marca 2009, 16:57
no to słupek dałam :)
szydło
szydło 1 kwietnia 2009, 17:10
no tak, pamiętam. to przez tego lewiatana.
J.K.Gotard
J.K.Gotard 26 grudnia 2010, 02:20
Oko zawiesiłem z zaciekawieniem...
Wymowne,głębokie ciekawe
przysłano: 23 marca 2009 (historia)

Inne teksty autora

Gorzka Satysfakcja
Said Muslim
Syn bez matki
Said Muslim
Dekalog : II
Said Muslim
Dekalog : I
Said Muslim
CMYK*
Said Muslim
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca