Literatura

myślę o maju, czerwcu, lipcu (wiersz)

joanna michalczuk

grudy. grudy w dłoniach. w dłoniach grudy ziemi.
ciskam. ale radośnie. bo bawię się dobrze.
grudy. twarde kamienie w puste kartki tego,
co trzeba napisać żeby być człowiekiem.

sukcesu. tego mi się życzy ostatnimi czasy.
trzeźwej oceny potencjałów. prostych linii wykresów
funkcji współistnienia dwóch kalekich krajów.
rosnącej do nieba. do początku czasu.

powracam. każdej nowej nocy porywam od nowa
chłopca, którego spotkałam w ciemnym sadle nocy,
który wyciągnął rękę i mnie uratował. na grudach
zaciskam pięści. krwawią na kadłubie super-sruper-tankowca.
piszę, bo naprawdę nie lubię umierać przed końcem.


dobry+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 28 marca 2009, 09:49
te grudy tak oklepane że aż nie wiem jak można nimi ciskać-a tobie się udało:)
znakomity zabieg z człowiekiem sukcesu!trochę te czasy w drugiej powtórzone mierżą
czemu przeczytałem sadzie nocy nie zaś sadle?
natomiast super sruper tankowiec nie z tej bajki ! stanowczo!
Jacek
Jacek 29 marca 2009, 14:28
Za grudy brawo.

Piękna przerzutnia z pierwszej do drugiej.

Nawet matematyka mi się podoba, Joasiu. Poza tym terminy dobrałaś idealnie do słów z którymi grają.

'super-sruper-tankowca.'- ; ]

piękna puenta

brawo...
estel
estel 29 marca 2009, 19:07
srankowca. To trochę mimo wszystko dziecinne, nie uważasz?
Poza tym wiersz odnosi sukces.
ew
ew 30 marca 2009, 16:13
mnie się bardzo podoba. początkowo grudy mnie rozdrażniły , ale potem doszłam do wniosku że z ich powtarzaniem jest mocniej.
przysłano: 27 marca 2009 (historia)

Inne teksty autora

klasyczna opowieść
joanna michalczuk
*** [nie rozdeptuj ślimaka]
joanna michalczuk
***[ciekawe czy ty też]
joanna michalczuk
know-how
joanna michalczuk
praestolatio
joanna michalczuk
Rozwiązanie
joanna michalczuk
Milejdi
joanna michalczuk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca