Literatura

jestem tym co mnie (wiersz)

nonFelix

tego rodzaju zmaza nocna
w samym środku niczego
słońce bije po twarzy
krk rab pag nin

serce przepompuje adriatyk
mrówki wpełzają w płuca
drzazgi w opuszkach palców
zbyt re al ne

jutro popłyniemy do słońca
ledwo na rzut kamieniem
poza zasięgiem głosu
tak nie nie wiem

już po zmroku gorąca kawa
wolne pół puszki piwa
cicho i aż się chce
spać


dobry– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 7 kwietnia 2009, 10:54
Mhm, to jest coś.
Jarosław Jabrzemski
Jarosław Jabrzemski 7 kwietnia 2009, 20:24
Zgrabna pamiątka po wywczasach w Chorwacji, ale czy musisz epatować czytelników wyszukanymi nazwami geograficznymi?
Tekst - pocztówka w stylu Heinricha Bölla.
Serdeczności.
przysłano: 4 kwietnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

jesteś pełna
nonFelix
po przebudzeniu
nonFelix
wyjdź na ludzi
nonFelix
nienie
nonFelix
yass
nonFelix
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca