Literatura

Co zrobiłbyś gdyby...? (wiersz)

dominika garstka

            
Co zrobiłbyś gdyby twój umysł
Cały czas kochał osobę ,której już prawie nie pamiętasz?
Lecz próbujesz przypomnieć sobie o niej
Bez względu na to czy ona próbuje o tobie.
Co zrobiłbyś gdyby twój umysł
Zaryzykowałby wszystko by zrobić coś dla nich,
Choć wiesz ,że oni nie zrobiliby nic dla ciebie?
Co zrobiłbyś gdyby twój umysł
Wciąż domagał się lepszego życia
Ale bez ciebie?
Co zrobiłbyś gdyby ciało posłuszeństwa odmawiało ci,
A ty byś ślepo wierzył ,że jeszcze może będziesz śmiał się.
Tak ze mną jest...
Nie wiem czy lękać się
Czy mówić ,że chora psychicznie jestem.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
filozofkazAbdery 25 grudnia 2012, 11:23
Dominiko, świetnie, że potrafisz opisywać swoje uczucia, nazywać pewne stany emocjonalne, które szarpią od wewnątrz, jednak wartość poetycka twojego tekstu jest znikoma. Anaforyczne powtórzenia- "Co zrobiłbyś" nie czynią tej niezorganizowanej poetycko jednostki wierszem, za to- blogowym wpisem- tak. Tekst jest zbyt dosłowny, zbyt prosty, zbyt banalny- jak na wiersz.
przysłano: 9 kwietnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

Co zrobiłbyś gdyby...?
dominika garstka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca