Literatura

To ty? (wiersz)

marcinsen

 

TO TY ?

To Ty? Nie niestety,
to tylko szelest skrzydeł
szarej ćmy
na
tle nocnej szyby .


To Ty? Nie, to znowu
tylko wiatr,
a może mój umysł
kpi ze mnie,
jak zwykle, jak od lat.


To Ty? Powiedz „tak”,
ten jeden raz...
Niestety to tylko gwiazdy
szepczą kosmiczne plotki
w uszy niechcianych psów.


To Ty? Ten błysk,
tam za granicą widzenia,
obietnica nowego dnia...
Nie, to znowu ćma;
zderzyła się z gwiazdą
i spadła gdzieś w piach,
pod oknem.


To Ty? I znow nic...


niczego sobie– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
modliszqa
modliszqa 18 kwietnia 2009, 10:21
:) to ja !
Jarosław Jabrzemski
Jarosław Jabrzemski 18 kwietnia 2009, 12:30
"to tylko gwiazdy
szepczą kosmiczne plotki
w uszy niechcianych psów" - jedyne, co zatrzymało.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 18 kwietnia 2009, 13:23
a inwersja to po co? ;)
marcinsen
marcinsen 18 kwietnia 2009, 13:31
chciałem uniknąć rymowania. teraz lepiej?
urughai
urughai 18 kwietnia 2009, 14:30
"a może mój umysł
kpi ze mnie,
jak zwykle, jak od lat."


Inaczej byłby..........................fatalny...
marcinsen
marcinsen 18 kwietnia 2009, 16:12
Dla jednych kosmiczne plotki, dla drugich kpiący umysł. To juz przynajmniej pół wiersza się podoba;))
Emilia Czasami
Emilia Czasami 18 kwietnia 2009, 17:08
fajnie poprowadzona końcówka z ćmą, ale nie gra mi to okno jednak.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 20 kwietnia 2009, 14:06
Wiesz, za dużo się powtarzasz.
estel
estel 21 kwietnia 2009, 14:13
TO JA, chciałoby się wrzasnąć na ten wiersz, bo tylko to pytanie nachalnie brzęczy. Nic więcej. Nawet ciem ten nie szura.
marcinsen
marcinsen 21 kwietnia 2009, 18:41
"Nawet ciem ten nie szura"
?
Hmm... dzięki za tipa, pogromczyni nastoletnich poetek:)))
estel
estel 21 kwietnia 2009, 20:15
No ta ćma, co to jej skrzydełka szeleszczą. Nie słychać...
:)
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 18 kwietnia 2009 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca