Literatura

lub powideł (wiersz)

Papi żyje

trumna miała być prosta
za to ciało na wysoki połysk
żeby matka choć na koniec
nie psioczyła

a tu masz pan
ostał się ten co kostuchę
gęsim piórem łechtał

mało tego
dostał skrzydeł
i z diabelskich zakpił sideł


dobry+ 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
bajkonur
bajkonur 19 kwietnia 2009, 20:17
użyłem tytułu jak ostatniego wersu i wyszło nader ciekawie ; ]
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 19 kwietnia 2009, 21:23
dobrze zrobiłeś :)
annabell123
annabell123 19 kwietnia 2009, 21:33
Dla mnie jest świetny... a jaki wymowny. :)
estel
estel 21 kwietnia 2009, 14:17
Nie wiedzieć czemu zupełnie skojarzyło mnie się z Ojcem Chrzestnym. Podoba się.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 21 kwietnia 2009, 14:41
Wisielczo-śmieszno.
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 21 kwietnia 2009, 15:11
dzięki
Jarosław Jabrzemski
Jarosław Jabrzemski 21 kwietnia 2009, 21:46
Prostota trumny każdemu stolarzowi skojarzy się z zamówieniem na prostopadłościenne pudło składane pod winkiel ; dałbym "skromna".
Gęsie pióro tak wytarte, że ostała się tylko dutka ze stosiną.
Poza tym cacy.
przysłano: 18 kwietnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca