Literatura

nie bierz mnie do ust (wiersz)

Papi żyje

świętość za paznokciem ma się dobrze
i sól na łzy nie zwietrzała
jestem lepszy niż ustawa przewiduje
ta o ochronie proletariackiej moralności

ale ty patrzysz na mnie wrogo
jak na nieudanego naleśnika
jak na pluskwę w atłasowym kapciu
którą niszczysz owadobójczą paplaniną

masz babo placek
ilustrowany piórkiem i wiórkiem
czerstwy jak gęba eskimosa

zawieram śladowe ilości dobrych wspomnień


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jarosław Jabrzemski
Jarosław Jabrzemski 29 kwietnia 2009, 22:01
"jak na nieudany naleśnik"
Tekst nierówny.
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 29 kwietnia 2009, 22:06
wiersz nie deska :)
zieloneciele
zieloneciele 29 kwietnia 2009, 22:34
owado-jaką paplaniną?:O
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 29 kwietnia 2009, 22:40
hehe
ale pociągnąłem
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 29 kwietnia 2009, 22:41
poprawione
M.
M. 30 kwietnia 2009, 22:05
Tak, "jak na (kogo? co?) nieudany naleśnik". A i sam wers godny uwagi. Całość jakoś nie może mnie do siebie przekonać.
modliszqa
modliszqa 1 maja 2009, 12:11
pluskwa w kapciu . mały kapeć czy duża pluskwa? :D
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 2 maja 2009, 19:43
jeżeli potraktować naleśnik osobowo co pewnie było zamierzeniem autora,to ja nie widzę błędu
Jarosław Jabrzemski
Jarosław Jabrzemski 6 maja 2009, 23:32
Błędów ustawa nie przewiduje.
przysłano: 29 kwietnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca