Literatura

"PORTRET W BLASZANYM WIADERKU" (wiersz)

beti027

by przełamać ciszę
szeleściłam butami
słońce rzeźbiło pod kątem
mój autoportret

i tak przed siebie
mierząc
tylko krokami
autentyczność asfaltu

nawet wiatr nie chciał
zaczepić
zapytać o drogę

chyba się domyślił
że nie wiem
jak pisać

portret kilku atomów
garstki energii
w blaszanym wiaderku

rzeczywiście nie wiem

wyśmienity– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jarosław Jabrzemski
Jarosław Jabrzemski 9 maja 2009, 23:19
Wolałbym:


by przełamać ciszę
szeleściłam butami
słońce rzeźbiło pod kątem
mój autoportret

i tak przed siebie
mierząc
tylko krokami
autentyczność asfaltu

nawet wiatr nie chciał
zaczepić
zapytać o drogę

chyba się domyślił
że nie wiem
jak pisać

portret kilku atomów
garstki energii
w blaszanym wiaderku

naprawdę nie wiem
beti027
beti027 12 maja 2009, 11:07
dziękuję, że mi to tak fajnie poukładałeś :) jak widać- skorzystałam :)
jeszcze raz bardzo dziękuję
Michał Domagalski
Michał Domagalski 16 maja 2009, 08:07
Tekst miło się czytało.
przysłano: 9 maja 2009 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca