Literatura

krótka piosenka o majsterkowaniu (wiersz)

Jarosław Jabrzemski

za pomocą prostych narzędzi
mówiłaś
w głowie się nie mieści
nudzi nie przekonuje drażni
a ja nie potrafiłem streścić
byś zrozumiała jak jest ważne
naprawdę nie umiałem prosić
byś nie szła za wrażeniem pierwszym

teraz we wnętrzu się panoszą
moje wiersze

i to co nie budziło wzruszeń
nie mogło gładko przejść przez uszy
dziś w cieście mózgu tkwi rodzynkiem

podziwiam cię jak rafantynkę

 


dobry+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
modliszqa
modliszqa 16 maja 2009, 16:20
:-)
balrog 16 maja 2009, 17:35
To takie romantyczne nabijanie w butelkę?
Jarosław Jabrzemski
Jarosław Jabrzemski 16 maja 2009, 18:19
Modliszqa; buziaki wielkie.

Balrog; dokładnie tak. :) Dzięki!
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 17 maja 2009, 16:33
ach jak ja bym widział w wersie 9 te moje wiersze- tak ładnie to zwyczajne nic nie znaczące "te" sprowadza wiersze do swoistosci:)
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 17 maja 2009, 16:34
ach i jeszcze wersy bym przemieścił w ostatniej strofie:)
Jarosław Jabrzemski
Jarosław Jabrzemski 17 maja 2009, 17:17
Grzesiek z ; ładne, zwyczajne "te" skutecznie rozjechałoby rytm. Dziękuje za pochylenie się.
Szczygi
Szczygi 17 sierpnia 2009, 09:58
ja nie znam się na składni za bardzo, ale mogę tylko powiedzieć/napisać (niepotrzebne skreślić) że wiersz jest przyzwoity :)
przysłano: 16 maja 2009 (historia)

Inne teksty autora

omamy
Jarosław Jabrzemski
kreacja na wyspie*
Jarosław Jabrzemski
lilijka
Jarosław Jabrzemski
pani puri i pan masala
Jarosław Jabrzemski
buchtujący w zbożu
Jarosław Jabrzemski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca