Literatura

połączenia (wiersz)

Bukowski W.

kiedy mnie mijasz drugą stroną ulicznie

myślę – chyba przyjdziesz

już jesteś

tu, tu, tu

 

z napisaniem

w prezencie dla króla

zniszczone królestwo

rok po roku

zbieram się w pielęgnowanie

straconym czasem

myśli pręgierz

 

nadziei nie kołysz pogodna

na zasadzie skojarzeń

jeszcze wyjdzie

szydłem z worka

że robisz to specjalnie

i co ludzie powiedzą

 

gdy schodziliśmy do mrowiska

szukałaś

że nikomu na ucho

gdyby ktoś zasłyszał

z obawy przed nocy katem

ale to twoje

 

 już jestem

sensem i znaczeniem …

 

motyw

piasek przez palce


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
balrog 22 maja 2009, 19:24
"kiedy mnie mijasz drugą stroną ulicznie
myślę – chyba przyjdziesz
już jesteś
tu, tu, tu"


klakson znaczy....................i co ? Może ja nie w ten czas ale...

"z napisaniem
w prezencie dla króla
zniszczone królestwo
rok po roku
zbieram się w pielęgnowanie
straconym czasem
myśli pręgierz"

ale tu każdy wers jest jak od śmigła - co rusz to inna parafia - no dalej nic lepiej, cóż wychodzi na to, że do tego tekstu trzeba się chyba zbombardować jak fleki Zygmunta, żeby krzyknąć; Veth! Veth-o, no qrczka Szwietnyyy tkekst - s-ep-er !
effata
effata 22 maja 2009, 23:00
jak dla mnie za bardzo rozciągnięty :)
electricdog
electricdog 23 maja 2009, 14:30
tu sa tylko wersy, z których można zrobić wiersze. nic poza tym, nic ponad to.
Bukowski W.
Bukowski W. 25 maja 2009, 20:26
ale jest pod ponad, tu są tylko wiersze z których można zrobić wersy :P
electricdog
electricdog 26 maja 2009, 11:26
można też tak się pocieszać ;)
przysłano: 20 maja 2009 (historia)

Inne teksty autora

z roku pańskiego
Bukowski W.
osiedle obłoków
Bukowski W.
b/d
Bukowski W.
"..."
Bukowski W.
bosoniebieska
Bukowski W.
*** z jesieni
Bukowski W.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca