Literatura

wy pici (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

 kac kiedyś musi odejść

choć go dokarmiam raz na dobę

przecież on jeszcze nie jest człowiek

choć bije wszystkich na mą głowę


chciałem wam zwymiotować grzechem

i tym co Misiek wie dokładnie

ale się życie samo niesie

i obaj już jesteśmy na dnie


tyle że on powstanie z martwych

dla mnie niestety braknie czasu

takie rozdali karty

że są walety

nie ma asów


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
zieloneciele
zieloneciele 24 maja 2009, 10:19
mówisz, że musi?
no pewnie musi. to znaczy na pewno. tylko powiedz jeszcze, czy jest mozliwość, żeby to nie było bumerangowe odejście? :/
balrog 24 maja 2009, 10:29
"tyle że on powstanie z martwych
dla mnie niestety braknie czasu
takie rozdali karty
że są walety
nie ma asów"


no ta strofa do generalnego przekopania!
Carolineee_15
Carolineee_15 24 maja 2009, 17:13
smutny wiersz. tylko z końcówką się nie zgadzam.
po za tym to jest okeej :)
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 24 maja 2009, 17:24
końcówki są warte:)
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 24 maja 2009, 18:00
na waleta, w sensie w stroju Adama?
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 24 maja 2009, 21:29
Ojejku. Okolicznościówka, niewiele wartości ma dla mnie. Zwymiotować grzechem oraz rozpoczynanie wiersza od kaca stawia sprawę na przegranej pozycji (z mojej pozycji).
electricdog
electricdog 24 maja 2009, 21:32
takie...myślenie o wszystkim i o niczym. krótko i nudno.
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 24 maja 2009 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca