Literatura

Będziesz moją tajemnicą (wiersz)

Nunczaku

Chciałam przyjaźnią Cię obdarzyć
lecz wciąż wspomnienia ranią mnie,
Jakaś szydercza myśl, tak
agresywnie wiąze me zamiary.
Otwierasz swoje wnętrze.
Ważną postacią
dla mnie byłeś.
Zawiodłes niegdyś,
będąc przyjacielem.
Bez żalu, skruchy, zabiłeś moją wiarę
Nie chcę bajdurzyć  o miłości,
mitycznym dla mnie jest zjawiskiem.
Lecz kim będę w Twym ponurym życiu?
Nie zgadnę
I nie próbuje
Zostaniesz moją tajemnicą
              ***
A gdy poczujesz chłód,
czy też milczeniem Cię odurzę,
to znaczy - ponownie - rany
rozdarły zakazane blizny.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
bajkonur
bajkonur 29 maja 2009, 14:12
*** - to jest najlepsze.
balrog 30 maja 2009, 11:17
Bełkot, a właściwie szloch rozdartej małolaty. Toż to siok! Nie. Tak pisać, to można na różowym jakimś takim cool blogusiu spod roztańczonej Barbi. Łzy i "zakazane blizny", a jakie to są zakazane?


"Chciałam przyjaźnią Cię obdarzyć

- no, i tym trzeba było poprzestać

lecz wciąż wspomnienia ranią mnie,

- o, ranią - tylko dlaczego tak od tyłu, inwersyjnie znaczy

Jakaś szydercza myśl, tak
agresywnie wiąze me zamiary.

- szydercza - czyli jaka? Bo obiekt zaraz wnętrze otwiera i nie wiadomo, co z tym zrobić. Czekać czy uciekać?

Otwierasz swoje wnętrze.
Ważną postacią
dla mnie byłeś.
Zawiodłes niegdyś,
będąc przyjacielem.
Bez żalu, skruchy, zabiłeś moją wiarę
Nie chcę bajdurzyć o miłości,
mitycznym dla mnie jest zjawiskiem.
Lecz kim będę w Twym ponurym życiu?
Nie zgadnę
I nie próbuje
Zostaniesz moją tajemnicą
*** i ja sobie od tych gwiazdek zaintonuję - przegadane i czynnościowe, że od czytania brakuje tchu !
A gdy poczujesz chłód,
czy też milczeniem Cię odurzę,
to znaczy - ponownie - rany
rozdarły zakazane blizny.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 30 maja 2009, 11:35
mnie,me,dla mnie,moją,dla mnie.... to juz lekka przesada :(
electricdog
electricdog 30 maja 2009, 15:05
blizny blizny blizny blizny. rzygam już bliznami. zero odkrywczości, zaskoczenia, mało samej siebie, kalki, bazowanie na cudzym, nudy.
przysłano: 29 maja 2009 (historia)

Inne teksty autora

Spokój
Nunczaku

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca