Literatura

Pioseneczka o kapu-kapu (wiersz)

Cymes A. Bulba

Dojadłem nie zostawiając

ani okruszka

ani kapki w cudzych ustach

ani kapki

w obcych brzuszkach


Oblizujesz się kosztujesz

swym paluszkiem

w talerzyku na stoliku

z tym okruszkiem

pod obruskiem


I tak klęczysz godzinami

na kolankach

od klęczenia obdzieranych

ani kapki

savoire-vivru za uszami

ani kapki

pod spodniami


I tak klęczysz

oblizujesz bo kosztujesz

kosztu-kosztu

w usta nigdy nie całujesz

kapu-kapu

i z wypłatu


wyśmienity 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 30 maja 2009, 15:38
Jakim cudem udało ci się napisać tak dobry wiersz?
electricdog
electricdog 30 maja 2009, 15:45
nie przesadzaj, Marcin. dotąd: I tak klęczysz godzinami

na kolankach

od klęczenia obdzieranych- jest dobre. potem autor traci rozpęd.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 30 maja 2009, 15:53
Bredzisz, Pies.
Cymes A. Bulba
Cymes A. Bulba 30 maja 2009, 16:20
Żartujecie sobie? To pioseneczka zwykła :)
balrog 30 maja 2009, 17:19
No to jeszcze gitareczka i nuteczki, z głosem oazuni, żeby księżulek plecuszki poklepał - jak się nawet czyta głośno to mam kichę werbalną, że szkoda "gadać"?
No zażenowanie oblepia ekran!
Cymes A. Bulba
Cymes A. Bulba 30 maja 2009, 19:03
I bardzo dobrze.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 31 maja 2009, 09:39
no ja odszukałem więcej po czytaniu bez rymu ,bo pierwotnie mi przepłynał bez sensu
i to jest Misiek to!
Ir
Ir 31 maja 2009, 10:10
Od zdrobnień słabo się robi...okruszki, brzuszki, kolanka.....
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 31 maja 2009, 11:21
w tym szaleństwie jest jakaś metoda. chociaż "wypłatu" to już zbyt naciągane.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 1 czerwca 2009, 10:48
No tak. Bo umiejętnie autor wykorzystał humoreskę.
przysłano: 29 maja 2009 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca