Literatura

nie możliwy (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

 wiejski pan jezus bywa wredny

nie musi się przed nikim schylać

ponoć mu nie jest wszystko jedno

że biedni mają to co piją


że kładą się garściami w sklepie

i kiedyś zdążą oddać wszystko

no i czasami go telepie

że życie bywa zwykłą dziwką


wiejski pan jezus bywa z nieba

nikt nie obiecał nam że z górki

czasem ukochać biedę trzeba

a potem jej powtórki


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 5 czerwca 2009, 11:18
w skrócie, bo mnie wściekła wywrota z tym wywalaniem komentów: ostatnia świetna, nad resztą trzeba popracować, bo za dużo nitek, wokół których ciągnie się wiersz - nitek, mimo że jedna sprawa, ale są słabo połączone - np. wers 2 z 3; 5 z 6;
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 7 czerwca 2009, 19:03
oranżadówna... jakoś nie mogę dojrzeć tych sprzeczności lub jak tez określiłaś słabych powiązań:(
borunsky
borunsky 12 czerwca 2009, 14:10
wiejski pan jezus brzmi gorzej niz pewnie myślisz.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 12 czerwca 2009, 14:20
ma brzmieć jak najgorzej!
przysłano: 3 czerwca 2009 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca