Literatura

miau (wiersz)

elffi

to do ciebie
jestes różowym półbogiem
żyjącym w idealnym zakłamaniu
tak słodko uśmiechasz się
ściskając w dłoni napoczętego snickersa

wycierasz delikatne skórkowe buty
w biegu od jednego wydawcy do drugiego
by mieć najnowszy model komórki
który zamiast dzwonić
delikatnie drga w kieszeni

jesteś dumnym columbem
nowootwartego studenckiego pubu
nie przestajesz się szczerzyć
nawet kiedy moczysz wybielone zęby
w rozbawiającym żywcu koloru moczu

znasz dwa tysiące dzieł
anonimowego renesansu
i piećdziesiąt osiem prawie-angielskich słów
masz głowę pęłną zbawiennych pomysłów
jesteś tak wspaniały, że

patrząc na ciebie prawie uwierzyłam
iż właśnie my nie jesteśmy
małymi kopulującymi zwierzątkami
pragnącymi tylko tego
by zrobić sobie dobrze



słaby 10 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 11 grudnia 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca