Literatura

druga strona ksie zyca (wiersz)

Kasia Michalska

wieczorna cisza przychodzi
chowa sie wsrod kwiatow nocy,
zachowuje tajemniczosc dzika

ciekawoscia nieczysta
czlowiek glupi- odkrywa
zagadki zimnej planety.
coraz bardziej ciekawy,
lamiac prawa natury,
wysyla smoki zjadliwe
ze zjadliwymi soczewkami w brzuchu
fotografuje, przesyla, niszczy...
wyobraznie malego dziecka
szukajacego trudnych odpowiedzi....

wystarczy tylko ruszyc malym pudelkiem
szczelnie zakrytym przez zmysly rozsadku
juz tylko chwila i dziwne historie
same buduja obrazy warte minuty poswiecenia...

słaby 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 grudnia 2000

Inne teksty autora

weirdo
Kasia Michalska
ty
Kasia Michalska
wszechswiat
Kasia Michalska
laleczka
Kasia Michalska
nic
Kasia Michalski

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca