Literatura

Idealny ideał (wiersz)

CREEDka

W zgiełku wzburzonych pragnień
Odnalazłam idealny ideał
Ucieleśnienie wartości
Tych, które już we mnie płonęły
I tych, które dopiero miały zacząć...
Usta szepczące najważeniejsze słowa
Tak wiele obiecujące
Oczy pełne nadzieji
Ramiona przed zimnem chroniące
Uszy wiernie słuchające
Dłonie namiętności uczące

Tak, to był piękny sen...

słaby+ 24 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 grudnia 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca