Literatura

geneza depresji (wiersz)

Szluger

są czasem myśli złe i ciężkie
to bezskrzydłe serafiny duchy upadające
nie mogą znieść obecności anioła stróża

tną i szarpią
wbijają wszędzie pazury i zęby
a anioł stróż ze spuszczoną głową
stoi jak cierpiący Chrystus
próbuje się modlić

ale gdy serafiny bezskrzydłe
chore z zazdrości demony
na chwilę przysną ze zmęczenia
on śpiącym podrzyna gardła

a potem pocałunkami leczy rany
do następnej wojny

słaby 13 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 grudnia 2000

Inne teksty autora

Magnolie
envagorien
drobne fałszerstwa
envagorien
dual
getsemani
*
getsemani
kasztany
getsemani
paw
getsemani
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca