Literatura

bowie (wiersz)

jem



liczy się tylko to co robisz, abyś w końcu przekonał się że

taniec mieści się w kroku a cena w oczekiwaniach
przyjdzie mi ją zapłacić jeżeli poczekam.

zbieg okoliczności sprawił że drogi nam się zeszły
ceny podwoiły a krok stanął w miejscu, które nazywamy domem.
ustawiając mnie na przeciwko drzwi zamkniętych

na wszelkie sposoby otwierałem okno. na nic to.
lester bowie zagrał ostatni raz kiedy byłem dzieckiem,

długo szukałem. taniec niczego mi nie tłumaczył.

 


wyśmienity– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 6 czerwca 2009, 23:46
wiesz? bardzo dobry debiut na wywrocie :) tylko zazgrzytał mi krok, który stanął (2 strofa)

i ja tak sobie myślę, czy nie byłoby lepiej w pierwszym wersie:
"liczy się tylko to co robisz, abyś się w końcu przekonał" - i to że przerzucić niżej, a może zrezygnować. ale to już kwestia puderniczki.
balrog 7 czerwca 2009, 11:11
"liczy się tylko to co robisz, abyś w końcu przekonał się że

taniec mieści się w cenie oczekiwań
przyjdzie mi ją zapłacić jeżeli poczekam.

zbieg okoliczności sprawił że drogi nam się zeszły
koszty podwoiły a krok stanął w miejscu, które nazywamy domem.
ustawiając mnie na przeciwko drzwi zamkniętych

na wszelkie sposoby otwierałem okno. na nic to.
lester bowie zagrał ostatni raz kiedy byłem dzieckiem,

długo szukałem. taniec niczego mi nie tłumaczył."


Trochę pogmerałem bo;

" taniec mieści się w kroku a cena w oczekiwaniach"

ten krok, jawił mi się dosłownością miejsca przyrodzenia, a nie snującego się w rytm poloneza szurańca butami. Wsadziłem też łapy w drugą strofę rozmieniając cenę na koszty - niby nic, a nie kłuje. Smakowity początek objawienia na "wywrocie" - dzień dobry !
przysłano: 5 czerwca 2009 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca