Literatura

lilijka (wiersz)

Jarosław Jabrzemski


czuj czuj
krople mleka
przeczuj

wiosną dziewczętom
nabrzmiewają listki
i się gubią

późną jesienią
patrol harcerski
znajduje majtki
na obnażonych drzewach

następstwo czasu
przegryzł psiząb

nie jest symbolem niewinności
pomimo barwy dodawany
do rosołu

jako cebula
czuwaj

 


wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 21 czerwca 2009, 10:49
ha! znów złapałam roślinności ;)

czyli gotujemy sobie naszą roślinkę z mlekiem, jak Kozacy i w międzyczasie snuje się historia i przechodzimy do rosołu. jednak nie rozumiem puenty, w zasadzie czuję się rozczarowana na końcu. bo brniemy przez cały wiersz, rozwiązujemy zagadki, a na końcu...? klops?
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 21 czerwca 2009, 12:45
przypadkowo odnalezione majtki mogą uśpić czujność patrolu harcerskiego, zwłaszcza młodego...
Jarosław Jabrzemski
Jarosław Jabrzemski 22 czerwca 2009, 15:33
Papi żyje ; :) Dziękuję!
Czerwona oranżado - brawo!
Puenta wydawała się zbędna.
Puentując; czuwaj! Do wiosny.
Pozdrawiam serdecznie.
Łukasz Radwaniak
Łukasz Radwaniak 22 czerwca 2009, 16:34
Coś z Nabokova
modliszqa
modliszqa 28 czerwca 2009, 15:26
:D
Marzena
Marzena 18 maja 2010, 09:59
Odkrywam Twoje pisanie....
przysłano: 20 czerwca 2009 (historia)

Inne teksty autora

omamy
Jarosław Jabrzemski
kreacja na wyspie*
Jarosław Jabrzemski
pani puri i pan masala
Jarosław Jabrzemski
buchtujący w zbożu
Jarosław Jabrzemski
krótka piosenka o majsterkowaniu
Jarosław Jabrzemski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca