Literatura

Właściciel Much (wiersz)

Tommy Gun

Właściciel Much chce garnąć szał

Wypluty z ust nie-cienia

Spowity w pył on darmo brał

Co dawał bez westchnienia

 

Właściciel Much dziś jest „na ty”

Z Much Władcą incognito

Much Władca nie chce sinej skry

Z matrycą jadowitą

 

Właściciel Dwóch – jowialny typ

Co jaźń połechce tchnieniem

Choć jego cyrk – nie jego pchły

Wykręci się olśnieniem

 

Obmierzły płacz nie trąci mas

Któż zechce się przysłuchać

Właściciel Much wyrzyga spazm

Ze stada znikła mucha

 

Gdy na pchlim targu wszawa brać

Zamarła w niedoskoku

Właściciel Dwóch jął pean piać

A Pchlarze brodzą w mroku

 

Właściciel Much nie gardzi pchłą

Nie mizdrzy jej zachwytem

Bo koją muchy matni grom

Szybując pod prześwitem

 

Właściciel Much to jestem ja

Tyś Pchlarzem, tyś Much Władcą

Właściciel Dwóch przezornie gra

Kto będzie jego radcą?

 

Ja nie wiem wszak niełatwo jest

Dostrzegać coś z zamglenia

Prostuję lot w przestworza mknę

W przeogrom ust nie-cienia

 


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 19 lipca 2009, 11:03
te pańskie ballady mawią w sobie więcej treści niz sto nowoczesnych wierszy:)
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 21 lipca 2009, 12:26
ciekawe, ciekawe, choć szczerze przyznam, że nie w moim guście, ale o gusta tu przecież nie chodzi.
tomasz 22 lipca 2009, 06:03
jak dla mnie dziwne to nieco ale coz swoj poziom ma i ostatecznie za tak sie opowiem.
Kliner Ka.
Kliner Ka. 29 listopada 2009, 18:20
jest ok
przysłano: 17 lipca 2009 (historia)

Inne teksty autora

ryba w gazecie
Tommy Gun
Masarzysta
Tommy Gun
Umówki
Tommy Gun
Wódka
Tommy Gun
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca