Literatura

senność (wiersz)

duke

to jest jak martwy ciąg
jak bieg na kilometr
cała moja bezsenność -
wystarczy przegapić moment zwątpienia
by ciągnąć dalej paranoiczne jestestwo

za horyzonty krzaczastych polan
z wyrastającymi płotkami
w biegu tracę ducha
senność zabiera cokolwiek

dzień ofiarowuje mi dodatkowe godziny
six extra hours
nie tracę myśli
nawet życia nie porzucam

bezsenność daje do myślenia
stwarza inspiracje
otula kocem wyobrażeń
w końcu przysparza psychodelicznych doznań

aby nadać życiu kolorów

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 sierpnia 2009 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca