Literatura

produkt (wiersz)

ula

świat jest gotowym produktem
prawdziwa rzeczywistość jest zakryta
świat dotykany,oglądany-to złudzenie
roztapiasz się w pustce
i z niej się wyłaniasz
Jesteśmy jak obłoczki kurzu
niesione podmuchem wiatru nad drogą
wznoszą się,wirują
trwają chwilę i rozsypują się
były niczym i znów stały się niczym
Ciało to pustka i wibracja
utkane z niczego
istnieje w nim coś
co je tka i kształtuje
obdarza świadomością istnienia
i daje nadzieję,że ta świadomość  przetrwa
gdy wir się rozpłynie
Rozum za ciasny by pojąć świat
im więcej wiemy,wiemy coraz mniej
Przypadek twego istnienia -to
miejsce ślepego losu
w procesie stworzenia


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 30 sierpnia 2009, 14:09
trochę bardzo komentarz komentatorski. suchy. zapis ciągły, da nam prozę lekko poetycką. rym na końcu osłabia chyba. może interpunkcja/ wersyfikacja?
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 2 września 2009, 11:56
wg mnie zbyt zbity, porozdzielaj go na strofki. co do interpunkcji, wychodzę z założenia, że albo stosujemy ją poprawnie albo wcale, w drugim przypadku korzystając z siły wersyfikacji chociażby.
przysłano: 30 sierpnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

egoizm
ula
odczucia
ula

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca